Van fouten kun je leren

Hoeveel denk je dat je zult leren als je altijd alles in één keer perfect zou doen? Juist, lang niet zoveel als wanneer je af en toe flink de mist in gaat. Succesvolle mensen doen niet alles altijd perfect. Succesvolle mensen durven fouten te maken. Door jezelf toe te staan fouten te maken gun je jezelf een stuk rust en vrijheid. Je bent niet perfect, en je hoeft je ook niet perfect te gedragen. Je doet altijd je best, en als dit dan niet uitpakt zoals je hoopte heb je een les geleerd. Je hebt een les geleerd over oorzaak en gevolg. Als jij op deze manier denkt, praat en handelt krijg je deze resultaten.

Het is motiverend om hoge eisen aan jezelf te stellen, maar het is niet effectief om bang te zijn om te falen. Wanneer je geen fouten durft te maken raak je verlamd en zul je steeds minder bereiken. Fouten zijn namelijk niets anders dan resultaten. Deze resultaten mogen dan misschien onwenselijk zijn, ze zijn niet meer of minder waardevol dan resultaten die jij als wenselijk bestempelt. Door fouten te durven maken groei je. Je krijgt meer levenservaring en zult uiteindelijk meer goede beslissingen kunnen maken. Dus wees niet bang om fouten te maken. Geef jezelf de kans om te ontdekken en niet perfect te zijn. Dan zul je uiteindelijk meer bereiken.

bron: College of Engineering

 

Dit werk van Science-web.nl is niet rechtenvrij en valt onder auteursrecht. Kopiëren en/of verspreiden van deze informatie, in welke vorm dan ook, is daarom niet toegestaan, tenzij met nadrukkelijke schriftelijke toestemming. 
Een link naar dit artikel wordt door ons wel zeer gewaardeerd.